Различни държави предлагат помощ на Турция. Редица световни лидери изразиха съпричастност

...
Различни държави предлагат помощ на Турция. Редица световни лидери изразиха съпричастност
Коментари Харесай

Различни държави се включват с помощ към Турция

Различни страни оферират помощ на Турция. 

Редица международни водачи показаха съпричастност и предпочитание за оказване на помощ след мощното трусове в Южна Турция, което взе стотици жертви в Турция и Сирия.

" Съединените щати са " надълбоко загрижени " от известията за бедствието ", сподели американският консултант по националната сигурност Джейк Съливан. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подреди на организацията за интернационално развиване на страната да направи оценка по какъв начин може да помогне.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Украйна е " покрай приятелския турски народ " и е подготвена да обезпечи нужната поддръжка за справяне с следствията от бедствието. 

" Шокиран съм от новината за починалите и ранените стотици хора вследствие на земетресението в Турция. Изказваме нашите съболезнования на фамилиите на жертвите и желаем бързо възобновяване на ранените. В този миг сме покрай приятелския турски народ, подготвен да окаже нужната помощ ", написа Зеленски в Twitter.

Израел съобщи, че е подготвен да помогне на Турция, откакто мощно земетресение с магнитуд от близо 8 по скалата на Рихтер удари централната част на страната и северозападна Сирия. Трусът беше усетен и в елементи от Израел и палестинските територии, съобщи Ройтерс, представен от.

Министърът на защитата Йоав Галант акцентира, че силите за сигурност на Израел са подготвени да дават всякаква нужна помощ, а външният министър Ели Коен разгласи, че се приготвя стратегия за незабавна помощ.

Екипите за търсене и избавяне от 370 души от Азербайджан ще бъдат изпратени в засегнатите региони в Турция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР